“Der findes ikke noget grimmere end en høj pige i flade sko”

“Der findes ikke noget grimmere end en høj pige i flade sko”

Med mine 179 cm er jeg det, som de fleste nok vil betegne som en høj pige. Jeg har altid været “en af de høje i klassen” og har også altid været glad for det. Jeg har tidligere ejet en del høje sko, men kan efterhånden ikke huske, hvornår jeg sidst har haft hæl på, fordi jeg synes, det er så meget mere behageligt at gå i flade sko.

Engang kendte jeg en (høj) kvinde, der gladeligt gik i stiletter og gentagne gange kom med udtalelsen: “Der findes ikke noget grimmere end en høj pige i flade sko”.

Jeg kan jo godt se, at det var en måde at få andre høje piger til ikke at føle sig forkerte, når de ragede op over mængden – at man ikke skal være ked af sin krop, men derimod stå ved, at man ser ud, som man gør. Jeg syntes, det var forfriskende endelig at høre, at høje piger selvfølgelig også sagtens kan gå i stiletter, når man er vant til altid at høre det modsatte. Men udtalelsen gjorde alligevel, at jeg følte mig lidt provokeret. For er det så også grimt, når en lav kvinde hopper i et par høje sko og “snyder” sig til længere ben? Eller når en stor kvinde tager badedragt på i stedet for bikini for at holde på maven?

Jeg synes, det er så fint, at der bliver gjort op med de gammeldags forestillinger om, hvad man kan “tillade” sig at iklæde sig alt efter, hvordan ens krop ser ud. Jeg er fan af, at flere og flere kvinder viser deres kurver frem på sociale medier for at skabe større diversitet i mediebilledets kvindekrop. Men jeg bliver irriteret, når nogen i den sammenhæng skriver ting som “Rigtige kvinder har former” eller “Det er så grimt, når man kan se kvinders hofteknogler”. Hallo, det er da ikke særlig favnende?

Hvis man synes, det ser grimt ud, når der for enden af mine 179 cm sidder et par sneaks eller loafers, så må man jo helt selv om det – men lad lige være med at sige til højt. Og husk at smag og behag heldigvis er forskellig.

Har I oplevet lignende udtalelser?

2 kommentarer
Nynne
4 måneder siden

Jeg vil lige tilføje, at jeg altid har misundet kvinder med lange stænger. Og generelt, synes jeg selvfølgelig at folk skal gå i det, de har det allerbedst i. Personligt synes jeg sjældent det er særligt behageligt, at gå i stiletter - tror faktisk sidst, jeg gjorde det, var i gymnasiet for 6 år siden, haha!. Kommentarer, jeg oftest er blevet mødt med ift. udseende/kropsholdninger er,: "når man er tynd, som du er, må man ikke udtale sig om at man føler sig tyk. Det er direkte ondskabsfuldt." Jamen, det kan godt være jeg forbrænder mere end de fleste, men jeg kan sagens føle mig tyk/oppustet/ubehageligt til mode? 

annaosowo
4 måneder siden

Uh ja, kommentarer som den kan jeg sagtens forestille mig, at du har skullet lægge øre til. Der er klart ting, man ikke "må" sige, når man ser ud på en bestemt måde. Forresten: 6 år uden stiletter er ret godt gået! Jeg tror, jeg er oppe på 3,5 år 😊

Vis mere