Skaber vores rummelighed kløfter?

Skaber vores rummelighed kløfter?

For nyligt havde jeg en samtale med en person, der satte spørgsmålstegn ved vores tids optagethed af politiske statements, og som eksempel nævnte vedkommende dét at have en T-shirt med ordet “Feminist” påtrykt. Da jeg selv ejer en sådan T-shirt, fik eksemplet mig selvfølgelig til lige at spidse ekstra meget ører, og jeg har senere gået og tænkt lidt over hele samtalen.

Diskussionen gik på, hvorvidt vi egentlig gør en positiv forskel, når vi flager med vores rummelighed i al offentlighed. Måske virker det nemlig slet ikke så inkluderende, som vi feminist-T-shirt-bærere håber på, var kritikken.

Jeg kan egentlig sagtens forstå, at der bliver sat spørgsmålstegn ved det. For er man kun ægte feminist, hvis man skilter med det? Hvor efterlader det én, hvis man ikke ejer beklædningsgenstande med politiske statements på – er man så ikke engageret nok? Får min lyserøde T-shirt andre til at føle sig utilstrækkelige eller ikke-repræsenterede?

Lad mig komme med et ganske aktuelt eksempel: Jeg var (desværre!) ikke med til Copenhagen Pride. Er jeg så ikke en god nok ligestillingsforkæmper? Nogen vil måske svare nej. Men jeg håber, at de fleste alligevel vil acceptere, at der findes mange forskellige måder at kæmpe på, og at priden er én måde, ligesom feminist-T-shirten er en måde.

Min T-shirt er ikke nødvendig for ligestillingskampen. Den er et nemt, sjovt og lettilgængeligt statement, som jeg måske kan nå nogle mennesker med, som jeg ikke ellers når gennem tale eller skrift. Og jeg håber ikke, at den får andre feminister uden statement-T-shirts til at føle sig ekskluderede.

For at vi ikke kommer til at skabe kløfter imellem os, mener jeg, det er vigtigt ikke at dømme hinanden ud fra vores forskellige måder at kæmpe på. Der findes lige så mange måder at støtte ligestillingskampen på, som der findes feminister, og hvis man dømmer andre for deres måder at kæmpe på, kunne man evt. lige spørge sig selv, om man nu også selv er så rummelig, som man håber, at andre er.

Hvornår er man en god nok feminist? Del meget gerne jeres tanker med mig i kommentarfeltet herunder!

Læs også: Når feminisme bliver et fashion statement

Ingen kommentarer
Vis mere